Spring naar hoofd-inhoud

Carlos

Na jarenlang werken met kinderen uit de tehuizen en in de marginale wijken, horen we dagelijks over de trieste en soms penibele situaties waarin de kinderen en hun families zich begeven. Hier het verhaal van Carlos.

Carlos met zijn familie

Voor de familie op het bed uitgestalt: rijst, spaghetti, zout, sardientjes, olie, panela, vlees, wortels, bakbanaan, etc.

De rugtas van Carlos, gekregen van de stichting doordat hij een goed proces laat zien. Zoals alle spullen hangt het aan de muur.

De stichting Straatkinderen Medellín is een nieuw project begonnen. Naast de sportieve, recreatieve en culturele activiteiten zijn het kind en zijn of haar familie meer centraal komen te staan. Na jarenlang werken met kinderen uit de tehuizen en in de marginale wijken, horen we dagelijks over de trieste en soms penibele situaties waarin de kinderen en hun families zich begeven. Daardoor is het idee ontstaan om het project ‘adopteren van een kind’ te beginnen.

Familie Van de Klundert uit Nederland heeft Carlos ‘geadopteerd’. Het doel is om een communicatie (kaartje, brief) te stimuleren tussen de ‘donateur’ en een kind en de familie uit een marginale wijk. Kijk voor meer informatie op de volgende link: /hoe-kan-ik-helpen/hoe-u-kunt-helpen/

Carlos is een jongen die het afgelopen jaar speelde in het team t/m 12 jaar. Hij woont samen met zijn moeder Maria en drie zussen in de wijk El Pinal. Zijn oudste zus van 15 jaar heeft inmiddels een dochter van 3 maanden. Met z’n zessen wonen ze in een kleine ruimte met twee oude bedden, een kleine keuken en wasruimte. Een koelkast en een kast om de spullen op te bergen hebben ze niet. 

Vader woont niet meer thuis. Zes maanden geleden is Maria gescheiden van haar man vanwege huiselijk geweld. Vader wilde dat zijn dochter abortus pleegde tijdens haar zwangerschap en om dat kracht bij te zetten werd ze zelfs mishandeld om een miskraam te krijgen. Dit was de druppel voor moeder om te scheiden. Een moedige beslissing van iemand die financieel afhankelijk is van de ander.

Maria werkt twee dagen in de week als schoonmaakster bij anderen thuis. Lange dagen, vooral vanwege de lange reis om er te komen. Per dag als schoonmaakster houdt ze ongeveer 10 euro over en hiervan wordt de huur betaald. En uiteraard de levensbehoeften. Het is daarom ook niet gek dat Carlos ondervoed is. Hij moet ongeveer 45 minuten lopen om te voetballen bij de stichting en doet dat omdat het hem gelukkig maakt. Maar het is soms pijnlijk om te zien hoe weinig energie het kind heeft. Een beetje extra hulp kunnen hij en zijn familie wel gebruiken, vandaar dat de stichting (met dank aan de familie Van de Klundert) in deze periode van het jaar een ‘voedselpakket’ heeft afgegeven. Iets waarmee ze enorm blij zijn.

¡Muchas gracias!