Spring naar hoofd-inhoud
Stichting Straatkinderen Medell�n is door de belastingdienst aangewezen als een Algemeen nut beogende instelling (ANBI)

Hoe u kunt helpen

Iedereen kan ‘onze’ kinderen helpen; particulieren, bedrijven en organisaties zoals scholen of verenigingen.

U kunt dit doen door een éénmalige gift of periodieke donaties over te maken, door onze producten te bestellen, het ‘adopteren’ van een kind of zich aan te melden als vrijwilliger.

Als particulier, bedrijf, school of vereniging kunt u het sociale verantwoordelijkheidsgevoel vergroten onder de kinderen, werknemers of leden. Acties of evenementen als een sportwedstrijd, sponsorloop, jubileum, huwelijk, etcetera kunnen worden verbonden aan de stichting. We komen graag langs voor een presentatie over het werk met de kinderen in Medellín, Colombia, en denken graag mee over de activiteiten die kunnen worden georganiseerd.

Iedere bijdrage, klein of groot, is heel belangrijk voor het werk met de kinderen. Wilt u graag dat uw donatie aan een specifiek project wordt besteed, dan is dat ook mogelijk. Neem contact met ons op en wij bekijken graag met u de mogelijkheden.

Hieronder een video van een donatie in 2014 van de stichting 99% Ride.

De stichting heeft een vriendenclub die elke drie maanden via de mail een nieuwskrant ontvangen met hierin de ontwikkelingen van ons werk met de kinderen in Medellín.

U kunt ook lid worden van de vrienden van de stichting wanneer u periodiek doneert.

Huidige leden:

Familie Niehot - S.M. Kerkvliet - Sander Haayer - Bart Knijn - Ineke Westerink - Menno Botman - Karin Bessems - Familie Harte - Familie Levenbach - Wim Touw en Evelien Winkel - EMCG van Tol-Kerkvliet - Eddie en Claudia Poppe - Ton de Groot - H.L. Aernaedts - Frans en Hillie van der Meer - Hans Vlaar - Pieter Slot - M. de Vries en E. Hofstee - K. de Vries - Familie van Hattum - Henk Bremmer – N. Groot e.o. - Maarten Mol - Familie Verschuren - Familie van Slobbe - Corine Bolijn - Hr P. Tychon & Mw F Cloost - Diana en Hugo van Nieuwkasteele - Familie Leukel - Familie Groeneveld.

De stichting maakt het mogelijk om een kind te ‘adopteren’ en contact te hebben met het kind middels (vertaalde) briefwisseling. Zo bent u getuige van de ontwikkeling van het kind en leert over het dagelijkse leven van het kind.

Het kind woont in een sloppenwijk en u maakt het mogelijk dat het kind kan voetballen. Het kind krijgt twee uniforms (training, wedstrijd), voetbalschoenen, borstel en schoensmeer, rugzak, transport wedstrijden en begeleiding van de stichting.

De kosten zijn 200 euro per jaar, hiervoor zal het kind met alle plezier een brief schrijven aan het eind van het (school)jaar om u een prettige kerst te wensen. U zult door de stichting op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen en kunt u altijd een brief (via de stichting) sturen aan het kind. 

De stichting is ontstaan en gegroeid dankzij vrijwilligers en een nieuwe vrijwilliger wordt dan ook met open armen ontvangen. Door de medewerkers van de stichting en vooral ook door de kinderen.

Ben je zelfstandig en heb je een basiskennis Spaans, dan ben je van harte welkom. Neem contact op met de stichting en laat zien hoe je van waarde kunt zijn voor de kinderen. 

Hieronder een video van enkele vrijwilligers over het werk in Medellín met de kinderen.